Πρωταθλητής Θεσσαλίας ο ΣΣΛ

 

Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Παπά στην Λάρισα ο Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής της  Θεσσαλίας, ο νικητής του οποίου αποκτά το δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής του βόρειου ομίλου που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη 5-10 Οκτωβρίου.

Η ομάδα μας, με δεδομένο ότι στις ημερομηνίες διεξαγωγής  του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής αδυνατεί να συμμετάχει, αποφάσισε να κατεβάσει στην σύνθεση της στους αγώνες του ΠΟΑ κυρίως νεαρά παιδιά για να αποκτήσουν εμπειρίες που θα βοηθήσουν στην μελλοντική τους εξέλιξη. Τελικά όμως και οι νεαροί και οι παλαιότεροι αθλητές έπαιξαν σπουδαίες και μαχητικές παρτίδες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και κατακτώντας το τρόπαιο του πρωταθλήτή Θεσσαλίας!

 

 

 

   

Αναλυτικότερα ανα αγωνιστική είχαμε :

1ος γύρος : Σκακιστική Ακαδημία Βόλου-Σ.Σ.Λάρισας 5,5-4.  Ήττα στον 1ο γύρο σε μία αναμέτρηση που είχαμε την πλέον νεανική σύνθεση και μία κενή σκακιέρα στα κορίτσια (τιμωρία αφαίρεσης 0.5 πόντου από το σύνολο)

Η αναμέτρηση φαινόταν να γέρνει υπέρ του ΣΣΛ αλλά στο τέλος δύο παρτίδες που θα μπορούσαν εύκολα να ήταν δύο νίκες χάθηκαν με αποτέλεσμα την ήττα της ομάδας μας.

2ος γύρος : Σ.Σ.Λάρισας-Σκα.κι. Τρικάλων
Συνεχίζοντας στην επένδυση στο μελλον η ομάδα κατέβηκε με 2 παιδιά στις γενικές (αντρικές) σκακιέρες και με 2 10χρονα παιδιά στις κάτω σκακιέρες. Τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος απέναντι από τους πιο έμπειρους αντιπάλους τους και τελικά το σκορ διαμορφώθηκε σε 6-4 υπέρ της ομάδας μας.
Σημαντική, επίσης, η ενίσχυση από 2 παιδιά που αγωνίζονταν στην ομάδα πριν 2 χρόνια και βοήθησαν ώστε να μην έχουμε κενή σκακιέρα.

 

3ος γύρος : Σκακιστική Ένωση Βόλου-Σ.Σ.Λάρισας 3,5-6

Παρόμοια σύνθεση και εδώ με μία προσθήκη στην 1η σκακιέρα τον Μαυρουδή Δημήτριο, που ήρθε να μας βοηθήσει και έκανε σημαντική ισοπαλία.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα μας απέδωσε ικανοποιητικά.
Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε στην νεα σκακιστική χρονιά που ξεκίνησε μέσω μαθημάτων και αγώνων.

Ευχαριστούμε όλους τους παίκτες μας για τις προσπάθειες τους.
Πολλά συγχαρητήρια για την κατάκτηση μίας ακόμα 1ης θέσης στη Θεσσαλία.Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για την παραχώρηση του χώρου αγώνων στον Μύλο του Παπά και  ελπίζουμε και σε περαιτέρω συνεργασία ώστε κάποια στιγμή να φέρουμε στην πόλη μας και κάποια Πανελλήνια διοργάνωση.

Εδώ θα βρείτε κληρώσεις και αποτελέσματα ανα σκακιέρα(στο Rank table έχει τα αποτελέσματα των ομάδων σε όλες τις σκακιέρες ονομαστικά)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

Αξιολογήστε το άρθρο με κλικ στα παρακάτω αστεράκια

Μέσος όρος αξιολόγησης 5 / 5. Αξιολογήσεις 2

Γίνεται ο/η πρώτος/η που θα αξιολογήσει αυτό το άρθρο !

Total Page Visits: 2239 - Today Page Visits: 10