Διασυλλογικό Α’ Εθνικής κατηγορίας 2022

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Πανελλήνιοι αγώνες σκάκι που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη 12-24 Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, 12-17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 49ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα 2022 , με την συμμετοχή και της ομάδας μας.
Σε γενικές γραμμές η ομάδα απέδωσε αρκετά καλά, διεκδίκησε όλους τους αγώνες της και με λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσε να παλέψει για την 20η θέση που οδηγεί στην παραμονή στην Α’ Εθνική.
Πιο αναλυτικά:
1ος γύρος ΣΣ Λάρισας-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 6-4
Στον 1ο γύρο ήμασταν θεωρητικά το φαβορί μιας και παίζαμε με ομάδα πιο χαμηλά από εμάς στην αρχική κατάταξη των ομάδων (εμείς ξεκινήσαμε Νο 26 από τους 33)
Οι αντίπαλοι εμφανίστηκαν με νεανική ομάδα με εξαίρεση τον προπονητή τους που έπαιζε στην 1η σκακιέρα και εμφανίστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί!
Τελικά μετά από διάφορες ανατροπές το τελικό σκορ έληξε υπερ μας.
2ος γύρος ΑΜΟ ” Γαλαξίας- ΣΣ Λάρισας 7-3
Παρότι ο αγώνας αυτός ήταν θεωρητικά από αυτούς που μας ενδιέφεραν λιγότερο στο πρωτάθλημα , καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, η ομάδα πάλεψε και κατάφερε να συλλέξει 3 πόντους. Αξιοσημείωτη η νίκη του Τριμίτζιου Πέτρου επί του ΙΜ Neugebauer 2528 με μια θεαματική θυσία βασίλισσας!
Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο κοντινό καθώς στις σκακιέρες 3 και 4 οι ισοπαλίες χάθηκαν στις λεπτομέρειες.
Εδώ υπάρχει η μετάδοση του γύρου αυτού
3ος γύρος ΣΣ Λάρισας-ΕΣ Καλαμαριάς 4,5-5,5
Το πρώτο οριακό ματς που χάσαμε. Πολλές ανατροπές στην αναμέτρηση με μία υπερ μας και 3 παρτίδες από ισόπαλες ή κερδισμένες να καταλήγουν χαμένες.
Δυστυχώς μέσα στο πρόγραμμα είναι αυτά και αυτή είναι η ”τύχη” που χρειαζόμασταν στο τέλος.
4ος γύρος ΣΑ Γαζίου ΣΣ Λάρισας 5,5-4,5
Δεύτερο σερί ματς με οριακή ήττα, αυτή τη φορά όμως μας άφησε πικρή γεύση καθώς με το σκορ 4,5-3,5 υπερ μας και 2 παρτίδες να απομένουν , η μία ήταν εντελώς κερδισμένη ,αλλά ήρθε πάλι η ανατροπή με μία αβλεψία και ο αγώνας να λήγει με οριακή ήττα για την ομάδα μας.
5ος γύρος ΣΣ Λάρισας ΑΣΟ Πολυγύρου 4-6
”το μαγεμένο ματς”
Όπως λέει και ο τίτλος, αυτή η αναμέτρηση δεν χανόταν με τίποτα! Με το σκορ στο 4-2 υπερ μας και 4 ζευγάρια να παίζουν με 2 κερδισμένες θέσεις, μία ισόπαλη και μία σε φινάλε με πιόνι πάνω, καταφέραμε να χάσουμε και τις 4 αυτές παρτίδες και να χάσουμε και τον αγώνα.
Εδώ να αναφερθώ και σε ένα διαιτητικό λάθος που έγινε κατά παίκτη-τρια της ομάδος μας με αποτέλεσμα να χρεωθεί μία αντικανονική στην 1η πίεση (πριν τις 40 κινήσεις) και στην 2η πίεση να κάνει 2η αντικανονική και να μηδενίζεται στην παρτίδα.
Για την ιστορία θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ένσταση και να δικαιωθούμε, αλλά με την ομάδα να μην έχει καταφέρει να παλεύει μέχρι τέλους για την 20αδα, θεωρήσαμε περιττό να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες.
6ος γύρος BYE
Δυστυχώς η αποχώρηση μίας ομάδας την τελευταία στιγμή δημιούργησε πρόβλημα στο τουρνουά με μία ομάδα κάθε γύρο να μην παίζει.
Θα μπορούσε ίσως να ακυρωθεί η 34η ομάδα που είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και να είναι ο αριθμός των ομάδων ζυγός.
7ος γύρος ΣΟ Λιβαδειάς- ΣΣ Λάρισας 3,5-6,5
Τελευταίος γύρος , με μία σχετική απογοήτευση κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα της Λιβαδειάς που κατέβηκε με δικά της παιδιά να αγωνιστούν και να πάρουν την εμπειρία της Α Εθνικής, ασχέτως αποτελέσματος. Κάπως έτσι είχαμε ξεκινήσει και εμείς πριν κάποια χρόνια.
Στο αγωνιστικό κομμάτι κερδίσαμε σχετικά εύκολα, αλλά οι αντίπαλοι έδειξαν να έχουν μέλλον καθώς κατέβηκαν με νεανική σύνθεση και μας πάλεψαν στα ίσα.
Ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια.
Αποτελέσματα θα βρείτε εδώ https://chess-results.com/tnr661585.aspx?lan=1&art=0&rd=7…
 
 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

Αξιολογήστε το άρθρο με κλικ στα παρακάτω αστεράκια

Μέσος όρος αξιολόγησης 5 / 5. Αξιολογήσεις 1

Γίνεται ο/η πρώτος/η που θα αξιολογήσει αυτό το άρθρο !

Total Page Visits: 1149 - Today Page Visits: 3